Δελτίο Τύπου – Υπογραφή ΣΕΕΠΕ Σχεδίου Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση

Στηρίζουμε την ηλεκτροκίνηση – Επενδύουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), συνυπέγραψε το «Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση», το οποίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, παρουσία του Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το «Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση», εκπονήθηκε με γνώμονα τη βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις, διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη του μοντέλου της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Με στόχο τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, με καθαρότερες μεταφορές, οι Εταιρίες – Μέλη του ΣΕΕΠΕ έλαβαν μια σειρά δεσμεύσεων που αφορούν:

  1. Στη δημιουργία επαρκούς δικτύου τροφοδοσίας και εξυπηρέτησης καταναλωτών χρηστών υβριδικών, ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και οχημάτων υδρογόνου.
  2. Στη διασφάλιση της ασφαλούς και αδιάληπτης τροφοδοσίας της αγοράς με καύσιμα και υπηρεσίες κατά τη διαδικασία μετάβασης σε μια οικονομία με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα.
  3. Στην ενεργή συνεργασία με την Πολιτεία, τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου, αλλά και τους ιδιώτες για την υλοποίηση μιας ομαλής μετάβασης σε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο μεταφορών.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, κύριος Γιάννης Αληγιζάκης, εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο στην εκδήλωση. Μετά την υπογραφή του Σχεδίου, ο κύριος Αληγιζάκης δήλωσε:

«Εδώ και χρόνια όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας , όχι μόνο στηρίζουν, αλλά επενδύουν στην πράξη σε ένα βιώσιμο μοντέλο μεταφορών. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί κομβικό σημείο για την επίτευξη του στόχου. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που μας φέρνουν πιο κοντά σε ένα μέλλον καλύτερο, φιλικότερο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Παραμένουμε σταθεροί σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια, λαμβάνοντας δεσμεύσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τις μεταφορές».