Δελτίο Τύπου – Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

«Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ζει σε ένα ζεστό σπίτι»

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), με γνώμονα τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί στην κοινωνία η ενεργειακή κρίση, σχεδίασε και πραγματοποιεί τα φετινά Χριστούγεννα μια ενέργεια κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που στόχο έχει να στηρίξει παιδιά οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών.

Σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Η Αγκαλιά», οι Εταιρίες-Μέλη του ΣΕΕΠΕ θα προσφέρουν δωρεάν 38.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια 33 οικογενειών σε δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Η ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που θα διατεθεί σε κάθε σπίτι, στοχεύει στην κάλυψη των ετήσιων αναγκών θέρμανσης κάθε οικογένειας.

Ο Σύλλογος «Η Αγκαλιά» συμβάλλει στην προστασία του παιδιού τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής του, όσο και μετά τη γέννησή του, στηρίζοντάς το, ηθικά, ψυχολογικά, συμβουλευτικά, εκπαιδευτικά, θεραπευτικά και υλικά, μέχρι την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Παράλληλα, συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που έχουν υποστεί εγκατάλειψη, κακοποίηση και κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό.

Με αφορμή την ενέργεια που σχεδίασε και υλοποιεί ο Σύνδεσμος, ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, κ. Γιάννης Αληγιζάκης δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα για ολόκληρο τον πλανήτη, με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης να επηρεάζουν κάθε νοικοκυριό. Για κάποιες οικογένειες, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη. Στόχος μας είναι να τις βοηθήσουμε να σταθούν όρθιες, να συμβάλλουμε, ώστε κάθε παιδί να έχει αυτό που του αξίζει και δικαιούται: να ζει με αξιοπρέπεια, σε ένα ζεστό σπίτι. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα ο ΣΕΕΠΕ αποδεικνύει στην πράξη πως στέκεται σταθερά δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Λίγα λόγια για τον ΣΕΕΠΕ:

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών λειτουργεί από το 1977 και εκπροσωπεί 13 Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών που διακινούν το 90% των υγρών καυσίμων και άλλων πετρελαιοειδών προϊόντων της Χώρας και που απασχολούν άμεσα και έμμεσα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Η αποστολή του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη θέσεων και διαχείριση θεμάτων, που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Κλάδου της Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Βασικός σκοπός του Συνδέσμου είναι η συμβολή με κάθε τρόπο και με αποφασιστικές παρεμβάσεις, στην εξασφάλιση λειτουργίας της αγοράς Πετρελαιοειδών σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού.

Εταιρίες – Μέλη του ΣΕΕΠΕ: 

ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ, AVINOIL, BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ, CETRACORE-JETOIL, CORAL, CORAL GAS, ΕΚΟ, ΕΛΙΝΟΙΛ, ΕΤΕΚΑ, LPC, MELCO OIL, REVOIL, SHELL & MOH AVIATION

Για επικοινωνία με τον ΣΕΕΠΕ: Άκης Κελέσης, αία relate, τηλ. 210 7418935, kelesis@aea.gr