Δελτίο Τύπου για νέα Κυβέρνηση

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών εύχεται στη νέα Κυβέρνηση καλή επιτυχία στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και δηλώνει ότι, όπως πάντα, θα είναι δίπλα στην Πολιτεία με συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για ενέργειες ή/και νομοθετικές ρυθμίσεις με σκοπό:

  • Την πιστή εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση των φαινομένων λαθρεμπορίας και κάθε μορφής παραεμπορίας.
  • Την επανεξέταση της φορολογίας στα καύσιμα, με μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ, ώστε να τονωθεί η ζήτηση και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης.
  • Την ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία και να λειτουργεί η αγορά σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Την ενίσχυση της ρευστότητας για την επιβίωση των επιχειρήσεων του Κλάδου.

Ευχόμαστε η νέα Κυβέρνηση να φέρει τα θετικά αποτελέσματα που όλοι προσδοκούμε στον Κλάδο της Εμπορίας Πετρελαιοειδών και επιβεβαιώνουμε ακόμη μία φορά ότι θα έχει την αμέριστη συνδρομή μας.