Δελτίο Τύπου – Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΕΠΕ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, μετά από τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΠΕ.

Βάσει του τροποποιημένου καταστατικού, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕ προβλέπονται πλέον δύο θέσεις Αντιπροέδρων.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει στις 31/01/2023, με τη σύνθεση να διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: κ. Γιάννης Αληγιζάκης (ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ)

Αντιπρόεδρος: κ. Δημήτρης Κονταξής (AVINOIL AE)

Αντιπρόεδρος: κ. Χρήστος Τζιόλας (ΕΚΟ ΑΒΕΕ)

Γραμματέας: κ. Γιάννης Θεοτοκάς (REVOIL AE)

Μέλη, οι Εταιρίες: ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ, LPC AE

 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ,  κ. Γιάννης Αληγιζάκης ανέφερε με αφορμή την συγκρότηση του νέου Δ.Σ.:

«Θέλω να συγχαρώ για την εκλογή τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο τους. Η νέα θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΕΠΕ ξεκινά σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, η ασφαλής ενεργειακή μετάβαση, ο νέος κλιματικός νόμος, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την Πολιτεία και τις επιχειρήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος Fit for 55, αλλά και το ενεργειακό κόστος, αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα ζητήματα, στα οποία καλούμαστε να απαντήσουμε, υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Μέσα από τον συνεχή διάλογο, τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία με την Πολιτεία, τις επιχειρήσεις και -φυσικά- την ίδια την κοινωνία. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον σύγχρονο ρόλο μας».         

-ΤΕΛΟΣ-

Λίγα λόγια για τον ΣΕΕΠΕ:

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών λειτουργεί από το 1977 και εκπροσωπεί 13 Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών που διακινούν το 90% των υγρών καυσίμων και άλλων πετρελαιοειδών προϊόντων της Χώρας και που απασχολούν άμεσα και έμμεσα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Η αποστολή του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη θέσεων και διαχείριση θεμάτων, που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Κλάδου της Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Βασικός σκοπός του Συνδέσμου είναι η συμβολή με κάθε τρόπο και με αποφασιστικές παρεμβάσεις, στην εξασφάλιση λειτουργίας της αγοράς Πετρελαιοειδών σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού. Επιδίωξη του Συνδέσμου είναι να υπάρχει πάντα άμεση και εποικοδομητική συνεργασία με την Πολιτεία και την Κοινωνία.

Για επικοινωνία με τον ΣΕΕΠΕ: Άκης Κελέσης, αία relate, τηλ. 210 7418935, kelesis@aea.gr